Voor 6 personen:
Voor het gehaktbroodje:
- 1 kg gehakt
- 2 koffielepels mosterd
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- 2 eieren
- 50 g paneermeel
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 ajuin
- zout en peper naar smaak
- Maggi aroma
- Pel en hak de ajuin zeer fijn.
- Meng het gehakt met de eieren, mosterd, peterselie, paneermeel, paprikapoeder, ajuin, peper en zout.
- Deel het gehakt in twee en vorm er broodjes van.
- Leg ze in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad met een natte hand.
- Doe wat van het aroma in een potje en strijk er de bovenkant van de gehaktbroodjes mee in.
Voor de saus:
- 4 eetlepels ketchup
- 1 blik 400 g gepelde tomaten (in stukjes)
- 200 ml water
- 1/2 bouillonblokje (runds)
- peper van de molen naar smaak
- Meng dit alles goed door elkaar.
Afwerking:
- Giet de saus rond de gehaktbroodjes.
- Bak de de gehaktbroodjes in een oven van 180°C in ca. 60 minuten. Kerntemperatuur 80°C.
- Roer af en toe de saus wat om. Voeg indien nodig een beetje water toe.