Recept gebaseerd op het kookboek: Eet, proef en beleef Toscane.
Voor 4 personen:
- 4 aubergines
- 300 g gehakt
- 2 teentjes look (fijn versnipperd)
- 5 rijpe pruimtomaten
- 2 losgeklopte eieren
- 2 eetlepels geraspte parmezaan
- 1 koffielepel peterselie (fijngehakt)
- olijfolie
- peper en zout
- gedroogde oregano
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
- Snijd met een scherp mesje en een lepeltje het vruchtvlees eruit.
- Snijd het vruchtvlees klein.
- Bakt het vruchtvlees 10 minuten in wat olijfolie, look en peterselie.
- Voeg het gehakt toe en bak het juist gaar.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel even afkoelen.
- Roer er de eieren en de kaas erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vul er de uitgeholde aubergines mee.
- Schik de aubergines in een ovenschaal.
- Verwijder het vruchtvlees uit de tomaten en snijd in blokjes.
- Verdeel de tomatenblokjes naast de aubergines in de ovenschotel.
- Giet er een scheutje water en olijfolie bij.
- Kruid met oregano, peper en zout.
- Zet 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Lekker met pasta of rijst!