Je kan cannelloni ook ongevuld kopen. Kook ze even voor en vul ze dan op met een spuitzak.
Voor de pastadeeg
- 300 g bloem
- 3 eieren
- halve theelepel zout
- paar druppeltjes olijfolie
- Meng al de ingrediënten goed door elkaar
- Kneed 10 minuten
- Laat een uur rusten
Voor de vulling
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 1/2 wortel
- 100 g bleekselder
- 500 g gehakt
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 100 g gehakte spinazie
- peper
- zout
- olijfolie
- 1 bouillonblokje (kip)
- 2 eieren
- 2 eetlepels gehakte peterselie (eventueel diepvries)
- Snij ajuin, look, wortel en bleekselder zeer fijn. Tip: Doe dit eventueel met een hakmachine.
- Bak de groenten even aan in een scheutje olijfolie.
- Doe er het gehakt bij en bak mee aan.
- Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
- Roer er de spinazie door.
- Laat dit mengsel afkoelen
- Breng een 1/2 liter water met bouillonblokje aan de kook en laat inkoken tot 5 eetlepels.
- Meng 2 eetlepels van de ingekookte bouillon met twee eierdooiers en de gehakte peterselie onder het afgekoelde gehaktmengsel.
Tomatensaus
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- snuifje oregano en basilicum
- 1 blik gepelde tomaten
- olijfolie
- 1/4 bouillonblokje (kip)
- Kuis ajuin en look en snij grof.
- Stoof even aan in een scheutje olijfolie.
- Giet er de gepelde tomaten bij en kruid met oregano en basilicum.
- Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg 1/4 bouillonblokje toe.
- Mix met de staafmixer.
Afwerking
- 100 ml room
- Geraspte parmezaan
- paar klontjes boter
- Rol het pastadeeg uit, snij daar rechthoeken van en kook 2 minuten in ruim water met wat zout en olijfolie.
- Verfris de pasta onmiddellijk onder koud stromend water.
- Doe wat van de gehaktvulling op de pasta en rol op.
- Verdeel de tomatensaus over de bodem van een vuurvaste schotel en schik er de cannelloni op.
- Meng de room met parmezaan en giet over de cannelloni, schik er een paar klontjes boter op.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet ca. 20 minuten in de oven.
- Gratineer !