Je kan cannelloni ook ongevuld kopen. Kook ze even voor en vul ze dan op met een spuitzak.

Voor de pastadeeg

  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • halve theelepel zout
  • paar druppeltjes olijfolie
  1. Meng al de ingrediënten goed door elkaar
  2. Kneed 10 minuten
  3. Laat een uur rusten

Voor de vulling

  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1/2 wortel
  • 100 g bleekselder
  • 500 g gehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 100 g gehakte spinazie
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gehakte peterselie (eventueel diepvries)
  1. Snij ajuin, look, wortel en bleekselder zeer fijn. Tip: Doe dit eventueel met een hakmachine.
  2. Bak de groenten even aan in een scheutje olijfolie.
  3. Doe er het gehakt bij en bak mee aan.
  4. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  5. Roer er de spinazie door.
  6. Laat dit mengsel afkoelen
  7. Breng een 1/2 liter water met bouillonblokje aan de kook en laat inkoken tot 5 eetlepels.
  8. Meng 2 eetlepels van de ingekookte bouillon met twee eierdooiers en de gehakte peterselie onder het afgekoelde gehaktmengsel.

Tomatensaus

  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • snuifje oregano en basilicum
  • 1 blik gepelde tomaten
  • olijfolie
  • 1/4 bouillonblokje (kip)
  1. Kuis ajuin en look en snij grof.
  2. Stoof even aan in een scheutje olijfolie.
  3. Giet er de gepelde tomaten bij en kruid met oregano en basilicum.
  4. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Voeg 1/4 bouillonblokje toe.
  6. Mix met de staafmixer.

Afwerking

  • 100 ml room
  • Geraspte parmezaan
  • paar klontjes boter
  1. Rol het pastadeeg uit, snij daar rechthoeken van en kook 2 minuten in ruim water met wat zout en olijfolie.
  2. Verfris de pasta onmiddellijk onder koud stromend water.
  3. Doe wat van de gehaktvulling op de pasta en rol op.
  4. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een vuurvaste schotel en schik er de cannelloni op.
  5. Meng de room met parmezaan en giet over de cannelloni, schik er een paar klontjes boter op.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Zet ca. 20 minuten in de oven.
  8. Gratineer !
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!