Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm.

Het is vandaag lichtmis dus eten we traditiegetrouw pannenkoeken. Maar eerst iets hartigs: flensjes gevuld met ham en kaas.

Voor de flensjes:

  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 l volle melk
  • snuifje zout
  1. Doe alles in een kom
  2. Meng met een klopper
  3. Giet door een zeef
  4. Laat wat boter smelten in een klein pannetje
  5. Giet wat deeg in de pan en bak aan beide kanten goudbruin.

Voor de vulling:

  • 500 ml volle melk
  • 60 g bloem
  • 60 g boter
  • 100 g gekookte ham
  • 200 g gemalen emmentaler
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 ei
  1. Maak een roux met de bloem en de boter.
  2. Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Snijd de ham in blokjes.
  4. Bind de kokende melk al kloppend met de roux en laat nog een minuutje doorkoken.
  5. Zet van het vuur en meng er de kaas door, zorg dat alles mooi gesmolten is.
  6. Meng er nu de ham onder.
  7. Verdeel wat van de vulling op een flensje en strijk de zijkanten in met wat eigeel en plooi dicht.
  8. Smeer een bakplaat in met wat boter en leg er de gevulde flensjes op.
  9. Verwarm in een oven van 180° C in ca. 20 minuten.

ook lekker: gefrituurde flensjes

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!