Gevulde koeken
mei 18, 2010
- 380 g zelfrijzende bloem
- 250 g goede boter op kamertemperatuur
- 175 g suiker
- 200 g marsepein
- 80 g gepelde amandelen
- Kneed de bloem, boter, 2 eieren en suiker tot een deeg. Als het deeg te vochtig is voeg dan nog een beetje bloem toe.
- Rol het deeg uit tot op een 1/2 cm dik.
- Steek er met een ronde steekvorm rondjes uit.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°c
- Leg wat marsepein in het midden van het deeg.
- Bevochtig de rand van het deeg met een beetje water.
- Bedek het deeg met een nieuw plakje deeg en druk de rand vast.
- Druk een amandel in het midden van het koekje.
- Klop een ei los en bestrijk de bovenkant van elk koekje.
- Bak de koekjes gedurende 25 minuten. Let wel dat de koeken niet te donker worden, temper de oven de laatste minuten eventueel naar 150°c.