• 250 g zelfrijzende tarwebloem
  • 175 g boter
  • 200 g bruine suiker
  • mespuntje zout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden (AVEVE)
  • 2 eieren
  • 300 g amandelpoeder
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 1 citroen
  • ca. 20 amandelen

  1. Doe de bloem in een kom en verdeel er in kleine stukjes de boter over.
  2. Meng de bloem en de boter door elkaar tot je een kruimelig deeg krijgt.
  3. Voeg er de suiker, kruiden, zout en een losgeklopt ei onder.
  4. Kneed tot een mooi deeg.
  5. Maak er een grote bal van en laat een uur afgedekt rusten in de koelkast.
  6. Maak ondertussen amandelspijs.
  7. Meng het amandelpoeder met de suiker een paar druppeltjes citroensap en een losgeklopt ei.
  8. Rol het deeg uit tot twee cirkels van 24 cm.
  9. Bedek een springvorm met de eerste cirkel deeg en verdeel er het amandelspijs over.
  10. Dek af met de tweede cirkel en druk de rand wat naar beneden.
  11. Blancheer (kook 1 minuut en verfris onder koud stromend water) de amandelen en pel ze.
  12. Garneer de taart met de amandelen.
  13. Bestrijk de bovenkant van de taart en de amandelen met losgeklopt ei.
  14. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 170°C in ca. 35 minuten.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!