Voor de tortellini:
- boter
- 75 g gehakt
- 3 eetlepels geraspte parmezaan
- 70 g mortadella
- 35 g ham(bayonne)
- 1 ei
- pastadeeg (200 g bloem + 2 eieren + snuifje zout)
- Kneed de bloem, eieren en zout 10 minuten.
- Laat 60 minuten rusten, ingepakt in plasticfolie.
- Rol het deeg door de pastamachine tot dunne vellen.
- Bak het gehakt in een klontje boter en laat afkoelen.
- Snijd mortadella en de ham in zeer kleine blokjes.
- Roer de kaas, mortadella en de bayonne onder het gehakt.
- Klop het eitje los, kruid met peper en zout en meng het door het gehaktmengsel.
- Snijd rondjes uit het deeg, leg een lepeltje vulling in het midden van het deeg, plooi halve maantjes, vouw dicht rond je vinger.
- Kook de tortellini 3 à 4 minuten in licht gezouten water.
- Serveer er de tomatensaus en geraspte parmezaan bij.
Voor de italiaanse tomatensaus:
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- 2 teentjes look
- peper en zout
- 15 blaadjes basilicum
- 1/2 koffielepel suiker
- 2 eetlepels olijfolie
- Pel de look
- Doe de tomaten, look, suiker, peper en zout in een kookpotje en laat afgedekt 40 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwijder de look.
- Scheur de blaadjes basilicum en voeg met de olijfolie aan de saus toe.
- Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.