Penne-met-tomatensaus

Glutenvrij met NO Gluten Boni Selection

Glutenvrij eten is naast een trend ook een noodzakelijkheid voor mensen met een glutenintolerantie. Vaak is het geen sinecure glutenvrije producten te vinden en is dat alleen al een helse zoektocht. Daar brengt Boni Selection verandering in met het NO Gluten assortiment. Het gamma bevat basisproducten zoals brood en pasta, maar biedt ook koekjes, granola en kant-en-klaarmaaltijden aan. Waar mogelijk zijn de glutenvrije producten bovendien lactosevrij gemaakt. Mensen die geen gluten verdragen, zijn immers vaak ook intolerant aan lactose. Vanaf nu doe je alle boodschappen voor het hele gezin in één keer!

Het gamma kwam tot stand met de hulp van klanten. In de eerste helft van 2015 lanceerde de groep een oproep om glutenvrije producten uit te testen. Hierop werd massaal gereageerd. Later dat jaar onderwierpen 150 consumenten in Halle de eerste producten aan een grondige smaaktest. Mensen die glutenvrij eten weten immers het best hoe glutenvrije producten gewoonlijk smaken en wat ze kunnen verwachten. 360 anderen die dagelijks glutenvrij eten, gingen thuis aan het testen. Zij ontvingen een testpakket via Collishop en gaven hun bevindingen online door.

Gelukkig behoren wij niet tot de categorie van de personen met een glutenintolerantie en is het voor ons geen noodzaak glutenvrij te eten. Meersmaak kreeg enkele weken geleden de kans deze producten uit te testen. Opvallend is de gewone verpakking, leuk logo en herkenbaar.

Hoe ziet de verpakking eruit?

De testers hebben ook de look van het nieuwe gamma mee bepaald. De klanten kozen die verpakking eruit die zij het eenvoudigst en duidelijkst vonden, maar die er tegelijk ook mooi en warm uitzag. Zij weten immers als geen ander wat er zeker in het oog moet springen. Dat is alvast geslaagd. Duidelijk staat NO Gluten vermeld en de de blauwe kleur van de verpakking is herkenbaar.

Waar staan ze in de winkel?

In de winkel moeten de glutenvrije producten opvallen, maar niet door ze in een aparte rayon te plaatsen. Mensen die glutenvrij eten vinden het blijkbaar helemaal niet leuk dat ze vaak alleen terechtkunnen in de ‘dieetrayon’ of – zoals sommigen het noemen – de ‘ziekenrayon’. De glutenvrije producten komen dus gewoon naast hun broertjes of zusjes met gluten te staan: glutenvrije granola bij gewone cornflakes, glutenvrije lasagne en kaaskroketten in het diepvriesvak …Met deze visie ben ik het volledig eens. Die dieetrayons zien er zo ongezellig en vlak uit. Niets aantrekkelijks aan om daar je voeding te kopen.

Hoe is de smaak van deze producten?

Eerlijk gezegd proef ik geen verschil met andere producten. Pasta ziet er iets geler van kleur uit maar de smaken zijn quasi identiek.

Meer informatie: NO Gluten Boni Selection 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!