Goose Island

Van Chicago naar België

Bier brouwen, maar ook bier drinken, is een kunst en dat weten zowel de brouwers als de community van Goose Island. In 1988 begon John Hall de Goose Island Brewpub in Chicago om geliefde speciaalbier-stijlen uit Europa ook in Amerika te brouwen.
Zo creëerde Goose Island onder meer Goose Island India Pale Ale (IPA), het meest bekroonde bier in haar categorie op de Great American Beer Festival, Honkers Ale, geïnspireerd op het Britse Pale Ale en de 312 Urban Wheat Ale, op zijn beurt geïnspireerd door de stad Chicago.
Deze Goose Island bieren zijn sinds kort verkrijgbaar in Belgische bierspeciaalzaken. De IPA en de 312 Urban Wheat Ale  zijn ook beschikbaar bij Delhaize.

IPA

De meest bekroonde India Pale Ale van het Great American Beer Festival IPA is het paradepaardje van Goose Island. Dit bier won maar liefst zes keer een medaille op het Great American Beer Festival. Voor dit bier baseerden we ons op de traditionele IPA in Engelse stijl, maar ons bier is rijker van smaak, met duidelijke aroma’s van citrusfruit en een rijke afdronk van hop. Onze IPA heeft een zachte maar krachtige smaak met sterkte hoptoetsen. Het is een ideaal bier voor liefhebbers van hopachtige en dus iets bittere bieren die wel eens iets nieuws willen proberen.
IPA smaakt heerlijk bij pittige gerechten zoals Pad Thai, curry, maar kan ook verrassend gecombineerd worden met blauwschimmelkazen of citrus smaken.

Honkers Ale

Ambachtelijk gebrouwen bier uit Chicago, sinds 1988. Voor dit bier lieten we ons inspireren door onze bezoekjes aan Engelse pubs. Honkers Ale combineert een sterk hopachtig aroma met een rijke moutige kern, voor een perfect evenwicht. Honkers Ale laat zich makkelijk drinken. Het is een bier dat vertrouwen uitstraalt en waar liefhebbers reikhalzend naar uitkijken. Honkers Ale past perfect bij typisch “pub food” zoals fish & chips, lekker gebakken burgers… Het amberkleurige bier gaat ook goed samen met donker brood (roggebrood), camembert en cheddar.

312 Urban Wheat Ale

Dit bier is opgedragen aan Chicago 312 is een tarwebier van Amerikaanse stijl dat zich laat inspireren door de stad Chicago en een waaier aan smaken bundelt. Na het kruidige aroma van Cascade-hoppen volgt een scherpe, fruitige biersmaak, aangeleverd in een vlotte, romige body die bijzonder verfrissend is. 312 Urban Wheat Ale geeft een extra toets aan eerder neutrale gerechten zoals  zalm of kabeljauw met aardappelpuree. Smaakt ook heerlijk bij geitenkaas of mozzarella.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!