We zijn ons bewust van het feit dat we moeten inzetten op een gezonde planeet. GreenPan neemt de verantwoordelijkheid door als merk pannen te ontwikkelen met een PFAS-vrije ThermolonTM keramische antikleeflaag. Voordeel is dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Meersmaak heeft al meermaals artikels over GreenPan gepost. Dat doen we nu weer omdat we zo enthousiast zijn over de One Five collectie. Lees de voordelen hieronder!

Hoe doet GreenPan dat?

De antikleeflaag

De antikleeflaag is glad waardoor je weinig olie of boter nodig hebt. Met GreenPan kook je dus écht gezond! De antikleeflaag wordt door het bedrijf zelf geproduceerd zodat ze zelf perfect weten wat er in de pannen zit.

De duurzaamheid

De productie zorgt voor een 60% lagere CO2-uitstoot. Bovendien bevatten alle GreenPan pannen met aluminium een minimum van 25% gerecycleerd aluminium. Door het slimme ontwerp van de pannen kunnen deze makkelijk gemaakt en ontmanteld worden voor recyclage.

De nieuwste collecties

De One Five collectie is een extra speciale reeks, ontworpen ter gelegenheid van de 15de verjaardag van GreenPan. Deze limited edition collectie bevat verschillende technologische snufjes van 15 jaar research en ontwikkeling. Een echte blikvanger, verkrijgbaar in luxueus zwart en dennengroen en voorzien van een matgouden handgreep. Prijzen vanaf €159,92 voor een 3-delige set.

Ook Evolution is een jubileumcollectie. Dankzij de unieke Balance Pro™- technologie blijft de bodem van je pan vlak. Het XL-kookoppervlak biedt nóg meer bakplezier. Scratch Guard™ beschermt je pan langer tegen krassen. Prijzen vanaf €59,90.
De Eco-Smartshape collectie is dan weer handig voor wie een kleinere keuken heeft. Met zijn slimme, stapelbare ontwerp nemen de pannen minder plaats in je keukenkasten. Bovendien zijn ze extra compact verpakt en beschikbaar met een donkere en lichte handgreep. Prijzen vanaf €49,90.

Onze bevindingen

Wij hebben de One Five collectie uitgetest (Pine Green 3-delige set met matgouden handgrepen). Deze collectie draagt de naam One Five om 15 jaar GreenPan te vieren. De One Five bevat al de technologische snufjes van de afgelopen 15 jaar van GreenPan. De pannen worden geleverd met een aparte handgreep, die je zelf kunt bevestigen, daardoor is de pan later eenvoudig te recycleren. Dankzij zijn unieke design heeft deze reeks een verpakking die 60% kleiner is. Het resultaat: veel minder CO2-uitstoot! De braadpannen hebben 3 verschillende groottes waardoor er voor elke situatie wel een pan voorhanden is. De maten zijn 20 cm – 24 cm – 28 cm. Het design is tijdloos en on point. De matgouden handgrepen maken de look compleet. GreenPan biedt een levenslange garantie op fabricagefouten en vijf jaar garantie op de antiaanbaklaag. Onderhoud is handig. Het enige wat je nodig hebt is een zachte spons en een beetje afwasmiddel. Afwassen in de vaatwasser kan maar beperkt de levensduur van de pannen. De pannen mogen op elk kookvuur gebruikt worden (inclusief inductie) en mogen ook in de oven gezet worden tot 200°C. Wij zijn fan!

Meer informatie

GreenPan

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!