Voor 4 personen:

  • 600 g mager stoofvlees (rund)
  • 500 ml blik of karton gezeefde tomaten
  • olijfolie
  • 500 g sjalotten
  • 2 teentjes gepelde knoflook
  • snuifje gedroogde rozemarijn
  • 2 laurierbladeren
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 500 g vastkokende aardappelen (ik gebruik graag Nicola aardappelen)
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • zout en zwarte peper van de molen
  1. Pel de sjalotten en snijd eventueel wat kleiner.
  2. Pel en versnipper de look.
  3. Schil de aardappelen en snijd in kleinere gelijke stukken.
  4. Giet een scheutje olijfolie in een pan en stoof de look en sjalot ca. 5 minuten.
  5. Schep in een pot.
  6. Giet wat olijfolie in dezelfde pan en kleur het vlees aan.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Schep het vlees bij de sjalot.
  9. Doe wat water en de wijnazijn in de pan en laat even opkoken.
  10. giet bij het vlees.
  11. Voeg de gezeefde tomaten, rozemarijn, laurier en bouillonblokje toe.
  12. Laat nu 90 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
  13. Roer af en toe.
  14. Voeg nu de aardappelen toe dek opnieuw af en laat 30 minuten zachtjes koken (roer af en toe)

Lekker met wat gemengde salade.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!