Pistou is de Franse variant van de Italiaanse pesto.
Laat de pistou weg en je hebt een caloriearme goed vullende en gezonde soep!

Voor de soep:

  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400g)
  • 1 ajuin in ringetjes
  • 1 wit van prei in ringetjes
  • 350 g pompoenblokjes
  • 200 g aardappelen in blokjes
  • 2 wortelen in stukjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 250 g knolselder in blokjes
  • 3 bouillonblokjes (kip)
  • mespuntje cayennepeper
  • een handvol macaroni

Voor de pistou:

  • Een bosje basilicum
  • 30 g pecorino romano (geraspt)
  • 1 teentje look
  • 40 ml olijfolie
  1. Doe voor de soep al de groenten in een grote pot.
  2. Doe er de tomaten, bouillonblokjes en cayennepeper bij.
  3. Giet er water bij zodoende de groenten juist onder staan.
  4. Laat 15 minuten koken onder deksel.
  5. Voeg er de macaroni aan toe en laat nog 5 minuten koken.
  6. Pluk de blaadjes van de basilicum.
  7. Doe ze samen met de look, pecorino en olijfolie in een keukenmachine en mix tot een pasta. 
  8. Giet de soep in een bord en lepel er een koffielepeltje of twee pistou op.
Print Friendly, PDF & Email
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!