16189259706_706fe92c4f_z

 

Opbrengst naar Nationaal Ouderenfonds

De start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ vindt dit jaar plaats op woensdag 10 juni. De haringhandel maakte vandaag de startdatum bekend en meldt dat de  opbrengst van de daaraan voorafgaande traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe deze keer gaat naar het Nationaal Ouderenfonds.

Met een gezamenlijke campagne willen het Nederlands Visbureau en het Ouderenfonds ervoor zorgen dat de traditie van de Hollandse Nieuwe van de oudere generatie aan de jonge generatie wordt doorgegeven. Het Ouderenfonds heeft inmiddels veel jonge vrijwilligers die ouderen begeleiden.

De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt in de zomermaanden gebruikt om uitstapjes naar het strand voor ouderen en vrijwilligers te organiseren. Dit alles onder het toepasselijke motto: ‘Haring en Stranduitjes’. Het eten van haring door ouderen samen met de jonge vrijwilligers staat model voor de overdracht van de lekkere en gezonde haringtraditie naar de jongere generatie.

Meer dan de helft van de haringeters is 50+. Van de jongere generatie tot 30 jaar eet nog geen tien procent wel eens een harinkje. De belangrijkste reden hiervoor is het feit dat jongeren het haring eten niet van huis uit hebben meegekregen. Toch staat het haringhappen op 10 in de lijst van bekendste tradities in Nederland.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!