Enkele weken geleden was ik op een persevent waar ik een heerlijke dipsaus proefde. Ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg de traiteur zijn recept. Dat wilde hij met alle plezier delen. Ik heb er wel mijn eigen schwung aan gegeven. Overheerlijk met crackers, broodstengels of Bugles (Lays). Deze dipsaus is gebaseerd op een recept van saillart.be.

  • 1 potje roomkaas natuur (200 g)
  • 2 eetlepels bieslook (versnipperd)
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • ½ teentje look (zeer fijn gesneden)
  • 50 g wit van prei (versnipperd)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • olijfolie
  • volle plattekaas (kwark)
  • peper v/d molen
  • zout
  1. Kook de prei een 2-tal minuten in licht gezouten water.
  2. Giet de prei af in een vergiet en verfris onmiddellijk met ijskoud water.
  3. Druk het overtollige water uit de prei.
  4. Meng de prei, bieslook, peterselie, look en de wijnazijn onder de roomkaas.
  5. Meng er een scheutje olijfolie en een paar eetlepels plattekaas onder tot je een smeuïge massa bekomt.
  6. Kruid met peper en zout.

 

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!