Heinz Tomato Ketchup werd in 1876 voor het eerst gemaakt van verse, zongerijpte tomaten, azijn, suiker, water en een geheime kruidenmix. Kunstmatige toevoegingen kwamen er toen – en nu ook niet – aan te pas. De introductie werd meteen een groot succes.

Tegenwoordig willen we met z’n allen niet alleen lekker, maar ook vooral gezond eten. Daarom lanceert Kraft Heinz een nieuwe ketchup met nog minder zout. Met de introductie van Heinz Tomato ketchup 50/50 wil Kraft Heinz tegemoet komen aan de gezonde eisen van foodies, fijnproevers en ketchup fans.

 

Wij spelen met onze nieuwe producten in op de behoeftes van de kritische consument die steeds bewuster eet en vaker vraagt naar producten met minder suiker of zout. Wij gaan die discussie niet uit de weg: de uitdaging is om de smaak van Heinz te bewaren en de consumenten die een bewustere keuze willen maken te benaderen.

Nicolette de Weerd

Kraft Heinz

0,045 km per uur

De eerste stap naar een bewustere variant van de originele Heinz ketchup werd geïntroduceerd in 2008. Heinz Ketchup Balanz bevatte 30% minder suiker en 25% minder zout.

In 2015 ging Kraft Heinz nog een stap verder en werd de Heinz Tomato Ketchup 50% gelanceerd. Deze variant bevatte maar liefst 50% minder suiker en 25% minder zout. Suiker heeft een belangrijke invloed op de smaak, textuur en de kleur van ketchup. Het suikergehalte reduceren zonder toegevingen te moeten doen op smaak, textuur en kleur is dus een hele uitdaging. Maar Kraft Heinz vond slimme oplossingen zoals het toevoegen van extra tomaten om beide doelstellingen te realiseren.

De textuur, kleur en smaak van de ketchup moeten immers blijven voldoen aan de eisen van de consument. En dat is soms precisiewerk. Zo is een ketchup pas dik genoeg als deze met een maximale snelheid van 0,045 km per uur uit het flesje komt.

Kraft Heinz gaat nu nog een stap verder in het verlagen van het zoutpercentage.

De Heinz Tomato Ketchup 50/50 werd in het Kraft Heinz innovatiecentrum in Nijmegen ontwikkeld. Men is er in geslaagd om de herkenbare smaak van de originele Heinz tomatenketchup te bewaren door de nieuwste ontwikkelingen in de suiker -en zoutreductie toe te passen.

40 miljard tomaten

Al vanaf 1933 maakt Heinz zijn tomatenketchup van eigen zongedroogde tomaten gekweekt uit Heinz tomatenzaden. Heinz heeft er ruim dertig jaar over gedaan om haar eigen tomatenzaden te kweken.

Tijdens het verbouwen van de tomaten staat duurzaamheid centraal, Heinz gebruikt een minimale hoeveelheid bestrijdingsmiddelen en is spaarzaam met water. Door het aanbrengen van een irrigatiesysteem in de grond, groeien de wortels dieper, waardoor een stevigere plant wordt gekweekt met meer tomaten per plant. Bovendien verdampt er zo min mogelijk water en krijgt de tomatenplant precies zo veel water als nodig is. Elk jaar verwerkt Heinz maar liefst 40 miljard tomaten.

Seriously Good Mayonaise

Naast de nieuwe ketchup lanceert Kraft Heinz ook een nieuwe mayonaise: de ‘Seriously Good Mayonaise’. Dit is een mayonaise op basis van natuurljike ingrediënten zonder smaakstoffen, kleurstoffen en verdikkingsmiddelen, maar wel met vrije uitloopeieren.

De nieuwe ‘Heinz Tomato Ketchup 50/50’ en de ‘Seriously Good Mayonaise’ zijn verkrijgbaar in de supermarkten bij jou in de buurt.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!