In België rijden we rechts en bevindt het stuur zich aan de linkerkant van de auto. Toch is dat niet altijd zo geweest. Ook in België werd eerst links gereden. Pas in 1899 was de omschakeling naar rechts rijden voltooid. Nog steeds rijdt 35% van de wereldbevolking links. Dat zijn maar liefst 76 landen, voornamelijk voormalig Britse kolonies. Het zijn opvallend vaak de eilanden waar ze links rijden. En laat dat nu net onze favoriete vakantieplekjes zijn…

Ga je binnenkort op vakantie naar een linksrijdend land? Dan is dat best even wennen. Hoe houd je het veilig? Het grootste struikelblok is ongetwijfeld het verlaten van een parkeerplek of uitrit. Je moet dan links de weg opdraaien en dan rijd je automatisch naar de rechterkant van de baan. Sunny Cars geeft je daarom graag vijf tips die je op weg helpen:

1. Huur een automaat: geen gedoe met links schakelen zodat je je volledig kunt concentreren op het verkeer. Die auto’s zijn vaak wat duurder, maar dat win je makkelijk terug op vlak van veiligheid en een relaxter roadtripgevoel.

2. Plan je route én gebruik navigatie zodat je niet afgeleid bent wanneer je de weg moet zoeken.

3. Let op de andere weggebruikers en rijd achter hen aan, de verkeersstroom houdt je aan de juiste kant van de weg.

4. Blijf geconcentreerd en focus op de juiste rijkant. Hier vind je dus ook de verkeersborden, -lichten en rijrichting.

5. Bemoeien mag! (Voor een keer dan toch.) Meestal is het heel vervelend als iemand zich met je rijstijl bemoeit, maar laat het nu vooral gebeuren. Vraag je reisgenoot om alert te blijven en mee te denken over de juiste weghelft.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!