Slechts enkele maanden na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan eind december 2018 openen Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hun eerste nieuwe zaak. Het gaat om een vernieuwde versie van hun sharing restaurant L.E.S.S. De nieuwe L.E.S.S. by Hertog Jan*** is een all-day eatery waar je doorheen de ganse dag terecht kan voor grote en kleine culinaire cravings in de bekende L.E.S.S.-stijl. Bovendien zorgt het duo voor een stijlvol en verrassend interieur door Another Office. Op maandag 11 maart opent L.E.S.S. by Hertog Jan*** zijn deuren op het volledig vernieuwde plein ’t Zand in het hart van Brugge.

© Senne Van der Ven

 

Het einde van Hertog Jan betekent voor Gert en Joachim de start van een nieuw verhaal met op de eerste plaats het uitbouwen van L.E.S.S. (Love. Eat. Share. Smile.). Het L.E.S.S.-team is de laatste maanden druk bezig geweest met het uittekenen van de plannen voor de nieuwe locatie en met het verder verfijnen van het concept.

Op de vroegere locatie vanL.E.S.S. -aan de Torhoutse Steenweg in Sint-Michiels- komt later dan weer een volledig nieuw restaurant met een focus op de klassieke Belgische en Franse keuken, in een nieuw, creatief en vooral superlekker jasje. Ook dit nieuwe concept zal -net zoals alle toekomstige culinaire projecten van Gert en Joachim- het bijschrift ‘by Hertog Jan***’ dragen.

All-day eatery

L.E.S.S. by Hertog Jan*** is een all-day eatery waar je van ’s morgens tot ’s avonds terecht kan voor grote en kleine culinaire cravings waarin de gekende L.E.S.S.-formule van het delen centraal staat. Het L.E.S.S.-keukenteam onder de dagdagelijkse leiding van chef Ruige Vermeire kookt heerlijke gerechten die geïnspireerd zijn door smaken vanuit de hele wereld. Op de kaart vind je dingen die Gert thuis eet met vrienden en familie, van een Marrakech burger over ceviche uit Peru tot dimsum uit Hongkong. Joachim zorgt voor een uitgelezen selectie wijnen en bieren. Hij verlaat daarbij de platgetreden paden en presenteert nieuwe ontdekkingen uit de hele wereld.

L.E.S.S. by Hertog Jan*** staat garant voor verrassende wereldse smaken in een warm en sfeervol interieur, begeleid door de eclectische playlists van de Belgische DJ en producer Buscemi.

Signature dishes

° toast “caesar salad”
° toast “vitello tonato”
° tarbot “Hongkong style”
° zeebaars in zoutkorst
° crispy duck salad
° miso chicken

INTERIEUR

Gert en Joachim gaan in de nieuwe L.E.S.S. by Hertog Jan*** voor een sfeervol interieur in samenwerking met Tommy Van den Brandt van Another Office. Van den Brandt creëert voor L.E.S.S. een brutalistisch interieur waarin plaats is voor warme materialen, met doorleefde houten tafels, getextureerde muren, een nubucklederen zitbank en geraffineerd textiel door textielontwerpster Nathalie Van der Massen. Tegelijk zorgen de zichtbare technieken in het plafond en het gebruik van gepatineerd metaal voor een boeiend contrast en een internationaal ogend resultaat, waarin gasten uitgenodigd worden om uitgebreid te tafelen.

Blikvangers in de ruimte zijn zeker en vast de ossenbloedkleurige cementvloer, de low seating keukentoog met plaats voor 17 personen en de chunky lederen zitbank dit je eerder zou verwachten in een zitkamer dan aan een eettafel. Maar ook het terras en de veranda zullen niet onopgemerkt blijven. Daar kiezen Gert en Joachim voor een massieve houten constructie in donker gebeitst paddock en speciaal glas dat zorgt voor de ideale temperatuur bij elk weertype.

De iconische ‘TBA chair’, in 1959 ontworpen door de Belgische ontwerper Christophe Gevers, werd exclusief voor L.E.S.S. terug in productie gebracht.

 

© Senne Van der Ven

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!