Ik ben al van kindsaf aan een hevig mosselfan. Op 7-jarige leeftijd vroeg ik op restaurant in het mosselseizoen steevast een portie mosselen i.p.v. de toen zo populaire kip met frietjes en appelmoes. Groot was dan ook de verbazing van de overige gasten dat ik de mosselen niet alleen bestelde maar ze met veel smaak nog opat ook. De passie voor dit product is altijd gebleven. Nu eet ik ze niet alleen graag maar bereid ze in alle varianten: natuur, gegratineerd, in een omelet, als hapje of als voorgerecht, als hoofdgerecht,… De mogelijkheden zijn legio.
Het Grote Mosselboek trok daarom onmiddellijk mijn aandacht. Tine Bral schreef een overzichtelijk boekje over de mossel te beginnen bij het allereerste begin, nl. van het zaadje tot de volwassen mossel. Het boekje is doorspekt met achtergrondinformatie en leuke weetjes. Bv. Tussen het opvissen uit de Oosterschelde en de aflevering bij de klant liggen vandaag slechts 12u. Verser dan vers dus! Verder wordt de historiek uit de doeken gedaan en worden we getrakteerd op originele en haalbare mosselrecepten vergezeld van bruikbare tips. Dit weekend verjaart de zoon en om een origineel hapje te voorzien, gratineer ik een aantal mosselen. De bereidingswijze op blz. 82 ga ik daarbij volgen. Foto volgt nog. Last but not least volgt een overzicht van een aantal mosselrestaurants in België en Nederland gaande van Frituur Kombuis in Oostende tot de vermelding van 8 mosselrestaurants in Philippine (Nederland). Wij kenden deze gemeente niet en bezoeken het weldra zeker een keer. Het laatste volle weekend van augustus vinden daar de mosselfeesten plaats. Onze tip: In Yerseke bij Nolet’s Vistro schuiven we jaarlijks de voeten onder tafel voor de mosselen aldaar: overheerlijk en betaalbaar!
Met dit boekje in je collectie vergroot je niet alleen je kennis van dit weekdier maar tover je met zekerheid een origineel mosselrecept op tafel. De talrijke foto’s doen je al watertanden.

Info:

Het Grote Mosselboek
Tine Bral
Davidsfonds Uitgeverij
€ 12,95
ISBN (BE) 978 90 5826 962 1

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!