Meersmaak is niet vies van een portie verse frietjes. Als we de kinderen de keuze laten, eten we steevast dagelijks frietjes. Uiteraard is dat geen optie. Eens per week is geen uitzondering en dan kiezen we voor frietaardappelen en uitstekende olie. Twee voorwaarden voor de krokantste en lekkerste frietjes van de wereld.

Meersmaak was benieuwd naar het frietgebruik van zijn volgers en concludeert dat ook zij volmondig (51%) kiezen voor verse frietjes. Frietjes van het frituur komen op een stevige tweede plaats (22%). En 17% wisselt al eens af. Slechts 3% kiest meestal voor diepvriesfrietjes. Gezien het ruime aanbod zijn daar zeker goede varianten bij. Volgens onderzoek van iVox, uitgevoerd in 2013, is de Belg dol op frituren. Zo blijkt dat 44% thuis minimaal 1x/week frietjes eet. Meersmaak is dus niet de enige!

Hoe frituur je het beste?

– Gebruik een kwaliteitsvolle olie
– Filter je olie
– Frituur op de juiste temperatuur (max. 175 °C)

Vandemoortele biedt zo’n kwaliteitsvolle olie. Net voor de feestdagen kregen we de gelegenheid Vandemoortele Excellence te testen. De verpakking ziet er stijlvol uit en is gebruiksvriendelijk. De olie giet makkelijk uit en is slechts na 14 frituurbeurten aan vervanging toe.
De olie is uiterst fijn en bestaat uit 100% zonnebloemolie. Voordeel is dat de olie 40% langer meegaat dan gemiddeld. En wij kunnen dat beamen.

Gefrituurde voeding moet onderdeel uitmaken van een evenwichtig voedingspatroon! Door de tips in acht te nemen ben je zeker al op de goede weg.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!