Currysoep

Wij houden wel van de Oosterse keuken. Dat betekent dat af en toe een lekkere pittige currysoep op het menu staat. Pas de hoeveelheid currypoeder eventueel aan. Je hebt immers verschillende soorten currypoeders en de één is al pikanter dan de andere.
 

  • 200 g groene selder (grof gesneden)
  • 50 g appelen (geschild en grof gesneden)
  • 80 g wortel (grof gesneden)
  • 100 g ajuin (grof gesneden)
  • 20 g bloem
  • 10 g currypoeder
  • 1 eetlepel lichte sojasaus (facultatief)
  • 70 g bamboescheuten (in stukjes gesneden)
  • 50 g noedels
  • 2,3 l water
  • 1 lente-uitje (in fijne ringetjes)
  • 3 bouillionblokjes (kip)
  • maïsolie
  • sesamolie
  1. Doe een scheutje maïsolie en een paar druppeltjes sesamolie in een pot.
  2. Voeg de selder, appel, wortel en ajuin toe en laat een 5-tal minuten stoven.
  3. Meng er de bloem en het currypoeder onder en laat even drogen op een laag vuur.
  4. Voeg het water en bouillionblokjes toe en laat 40 minuten zachtjes koken (onder deksel).
  5. Mix de soep.
  6. Voeg de noedels toe en laat 5 minuten koken.
  7. Meng de bamboescheuten, lente-ui en de lichte sojasaus onder de soep.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!