Ik gebruik een keukenmachine maar je kan het briochedeeg ook met de hand kneden. Met deeg dat je over hebt kan je kleine brioches maken. Bak ze af in brioche of muffinvormpjes.

  • 450 g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (11 g)
  • een snuifje zout
  • 2 eierdooiers
  • 1 ei
  • 185 ml lauwwarme melk
  • 150 g goede boter (geen margarine)
  • 70 g suiker
  • zakje vanille suiker (8g)
  • 1 eigeel voor de afwerking
  1. Zeef de bloem.
  2. Doe de bloem met de gist in de mengkom van je keukenmachine.
  3. Meng de gist met de spiraalvormige deeghaak door de bloem.
  4. Voeg zout, suiker,vanillesuiker, eierdooier, ei en melk toe.
  5. Kneed het deeg tot een elastisch en glanzend deeg totdat het van de rand loskomt.
  6. Dek het deeg goed af een laat in de koelkast 12 uur rijzen.
  7. Rol er bolletjes van 80 g van en schik ze in een ingevette broodvorm.
  8. Laat de brioches afgedekt rijzen totdat ze twee keer zo hoog zijn (ca. 30 minuten in een oven van 30°C).
  9. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood in ca. 20 minuten.
  10. Laat het brood afkoelen.

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!