Deze lekkere oosterse soep is gebaseerd op een recept van Oriental Garden in Koudekerke. Ik maak ze wel minder pittig.

  • 1,5 liter water
  • 2 en ½ bouillonblokje (kip)
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 100 g wortelen (in blokjes)
  • 100 g rode paprika (in blokjes)
  • 100 g groene paprika (in blokjes)
  • 100 g ajuin (versnipperd)
  • 80 g komkommer (in blokjes)
  • 5 Parijse champignons (in schijfjes)
  • 60 g bamboescheuten (in stukjes)
  • 2 lente-uitjes (in ringetjes)
  • 70 g tomatenpuree
  • 30 ml Chinese zwarte rijstazijn
  • 3 koffielepels suiker
  • scheutje shao hsing (rijst wijn)
  • sambal naar smaak
  • klein scheutje sesamolie
  • citroen
  • maïsolie
  • aardappelzetmeel
  • 1 losgeklopt ei
  1. Bereid het gedroogd eekhoorntjesbrood zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd het eekhoorntjesbrood in kleinere stukjes.
  3. Bak de Parijse champignons in een scheutje maïsolie en besprenkel met een beetje citroensap.
  4. Breng het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.
  5. Voeg de groenten en de tomatenpuree toe (uitgezonderd de lente-uitjes)
  6. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
  7. Voeg er nu de Chinese azijn, suiker, sesamolie en de shao hsing aan toe.
  8. Los wat aardappelzetmeel op in water en bind er de soep mee.
  9. Giet nu in een straaltje het ei over de soep en meng even door.
  10. Voeg de lente-uitjes toe.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!