Voor dit recept heb je ijs nodig. Zet de dag voordien een paar bakjes met water in de vriezer.
- 300 ml volle melk
- 200 ml room 30%
- 150 g pure chocolade (Callebaut, Côte d’Or)
- 8 g gelatine
- 60 g suiker
- 16 g vanillesuiker
- 3 eieren
- ijs
- Week de gelatine in koud water.
- Splits de eieren.
- Klop de eierdooiers met de suiker op tot je bijna een witte kleur krijgt (gebruik hiervoor de mixer met de gardes).
- Klop de eiwitten tot stevig schuim.
- Klop de room met de vanillesuiker op.
- Doe de chocolade bij de melk en breng al roerend aan de kook.
- Doe de opgeklopte eierdooiers al roerend bij de melk en warm even op.
- Laat de melk niet boven de 85°C komen (net onder kookpunt)!
- Wring de gelatine uit en meng onder de melk.
- Doe het ijs met water in een ruime kom.
- Laat er de pot met melk al roerend in afkoelen (ca. 37°C).
- Meng er nu de eiwitten en de room onder.
- Borstel potjes lichtjes in met olie.
- Verdeel er de chocolade bavarois over.
- Laat de bavarois minstens 4 uur opstijven in de koelkast.