• 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1/2 l melk
  • 150 g gemalen emmentaler
  • peper, nootmuskaat
  • 1 koffielepeltje zout

  1. Laat de boter smelten maar ze mag niet kleuren.
  2. Meng er de bloem onder.
  3. Giet er nu al roerend met een klopper de koude melk onder.
  4. Kruid met het zout, peper en nootmuskaat.
  5. Breng al roerend aan de kook zodoende je een mooie gebonden saus krijgt.
  6. Laat een minuutje doorkoken maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  7. Zet nu van het vuur en meng er de 150 g kaas onder.
Print Friendly, PDF & Email
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!