Hoe maak je macaroni met ham en kaas?

Voor 3-4 personen:

  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1/2 l melk
  • 150 g gekookte hesp
  • 300 g macaroni
  • 150 g + 50 g gemalen emmentaler
  • paneermeel
  • peper, nootmuskaat
  • 1 koffielepeltje zout
  1. Laat de boter smelten maar ze mag niet kleuren.
  2. Meng er de bloem onder.
  3. Laat een 2-tal minuten drogen op een zacht vuur, eveneens zonder kleuren.
  4. Giet er nu al roerend met een klopper de koude melk onder.
  5. Kruid met een zout, peper en nootmuskaat.
  6. Breng al roerend aan de kook zodoende je een mooie gebonden saus krijgt.
  7. Laat een minuutje doorkoken maar blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
  8. Zet nu van het vuur en meng er de 150 g kaas onder.
  9. Snijd de ham in kleine blokjes en meng onder de kaassaus.
  10. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking en giet af in een vergiet.
  11. Meng de macaroni onder de saus.
  12. Doe alles in een ovenschaal.
  13. Strooi er de 50 g kaas over en bestrooi met paneermeel.
  14. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  15. Laat indien nodig nog even gratineren onder de grill.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!