Hoe maak je rode kool?

Voor 4 personen

  • 500 g rode kool in kleine stukjes
  • 1 ajuin versnipperd
  • snuifje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • ongezoete appelsap
  • scheutje worcestersaus
  • 80 g kristalsuiker
  • goede boter
  • peper en zout
  1. Smelt een klontje boter in een pot en stoof de ajuin glazig zonder kleuren.
  2. Voeg de rode kool toe en stoof even mee.
  3. Blus met de azijn, scheutje appelsap, worcestersaus en een beetje water.
  4. Voeg tijm, laurier en peterselie toe.
  5. Zet een deksel op de pot en laat een 1 uur en 45 minuten stoven.
  6. Kijk regelmatig na dat de rode kool niet uitdroogt en voeg eventueel een scheutje appelsap toe.
  7. Verwijder het laurierblaadje.
  8. Voeg op het einde de suiker toe, en kruid met peper en zout.
  9. Laat nu nog 15 minuten zonder deksel het overtollige vocht verdampen.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!