Voor velen niet onbekend maar Meersmaak heeft een bijzondere band met Zwitserland. Ik bracht er mijn kindertijd door én leerde er ook mijn vrouw kennen.Dat er momenteel een datingprogramma, opgenomen in Zwitserland, op de buis komt, volgen we natuurlijk met heel veel plezier!

Jullie ook?

Donderdag avond startte de nieuwe reeks ‘Hotel Römantiek’ op de zender VIER. De zeven afleveringen spelen zich hoofdzakelijk af in Bergün en in het Swiss Historic Hotel ‘Kurhaus Bergün’.

Dit bijzonder ludieke en hartverwarmende datingprogramma voor zestigplussers toont dat Zwitserland de harten sneller doet slaan.Nog tot eind maart vult ‘Hotel Römantiek’ elke donderdag om 20u35 de tv-avond met humor, adembenemende landschappen en leuke belevenissen in Zwitserland. Zwitserland Toerisme en Kurhaus Bergün, die aan de reeks meewerkten, lanceren via hun kanaal MySwitzerland.com/hotelromantiek een fotowedstrijd. Deelnemers kunnen hun mooiste foto’s van toen ze verliefd werden op of in Zwitserland uploaden en delen via facebook. De foto met de meeste likes op de Facebookpagina van Zwitserland Toerisme wint een verblijf in Kurhaus Bergün, het hotel waar de tv-reeks werd opgenomen.

Hieronder vind je enkel romantische activiteiten en logeeradresjes in Zwitserland.

Liefde is…

... samen een nestje bouwen

Liefde is een werkwoord. In Engelberg en Zermatt interpreteren ze dit wel heel letterlijk. Wil je een romantische nacht doorbrengen, dan moet je eerst zelf aan de slag. Samen met een expert van het iglodorp, creëer je, ijsblok per ijsblok, je eigen liefdesnest.

... in zijn arm knijpen op spannende momenten

De hangbrug ‘Titlis Cliff Walk’, in de buurt van Engelberg, is 100 meter lang en één meter breed en biedt een spectaculaire overtocht van de ene rotswand naar de andere. Ze is gebouwd op 3041 meter boven de zeespiegel en eronder gaapt een kloof van vijfhonderd meter diep. Het uitzicht op de omringende Alpen alsook de adrenalinekick op deze hoogte, doen de harten sneller slaan. Zowel letterlijk als figuurlijk.

 

... hem doen smelten voor je goede smaak

De liefde van de man gaat door de maag. Dat hebben ze maar al te goed begrepen in Chalet de Gruyères. Hier wordt een van de lekkerste ‘moitié-moitié’ geserveerd, een fondue op basis van half gruyère AOP en half vacherinkaas AOP. Het gezellige restaurant, een authentieke alpenchalet, biedt ook andere regionale specialiteiten aan zoals de ‘crème double’.

 

 

... haar verrassen op wellness met bubbels

Van de piste af en meteen het bad in. Nergens ontspan je zo goed als in het heerlijke warme water van Leukerbad, het grootste thermendorp in de Alpen. Je kunt er zelfs een champagne-ontbijt bestellen in de thermale baden. Het ontbijt wordt geserveerd op drijvende houten planken.

 

... vallen en weer opstaan

Fatbikes, bikes met vier tot vijf duimbrede banden voor sportieve tochten door de sneeuw, zijn een echte hype in Zwitserland. Romantischer en rustiger gaat er aan toe op een Velogemel, een houten slee gebaseerd op het principe van een fiets. In 1911 vond een meubelmaker uit Grindelwald deze bijzondere slee-fiets uit en gaf het de naam Velogemel. Tot op vandaag kun je in de Jungfrau regio de piste op een Velogemel afkomen. Een zeer ludieke bedoening, al moeten beginners er de valpartijen af en toe wel bij nemen. Gevorderden kunnen deelnemen aan het jaarlijkse wereldkampioenschap Velogemel.

 

... Zwitserlands meest gefotografeerde viaduct bewonderen

Het Landwasserviaduct, het 65 meter hoge en 135 meter lange spoorviaduct van de Rhätische Bahn, is wellicht de meest gefotografeerde brug van Zwitserland. Erg romantisch is het om ’s avonds het verlichte Landwasserviaduct te bewonderen. Van december tot en met maart organiseert de toeristische dienst van Bergün-Filisur elke dinsdagavond een begeleide winterwandeling. Bij een glaasje Glühwein komen de deelnemers meer te weten over het viaduct, de Rhätische Bahn en het Albuladal.

 

 

Romantische logeeradresjes

Bergün Kurhaus Bergün

Dit Swiss Historic Hotel is een imposant Jugendstilgebouw uit het jaar 1906. De adembenemende feestzaal, de prachtige salons en de originele keuken van destijds ademen nog steeds grandeur uit. In dit prachtige hotel, gelegen in Bergün word je niet alleen verliefd op elkaar maar eveneens op het ongerepte landschap van het Albuladal. Kurhaus Bergün  

Ascona Hotel Castello-Seeschloss

Het Typically Swiss Hotel Castello Seeschloss is een buitengewoon adres voor een romantisch uitje met twee. Het hotel is idyllisch gelegen in Ascona aan het Lago Maggiore. Ascona is bekend om haar oude binnenstad, de meerpromenade met vele terrassen en het milde klimaat. Castello Seeschloss Ascona

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!