De zoon is sinds enkele maanden op kot in Brussel. Hij volgt een opleiding aan het RITCS en zocht nog een originele manier om zijn kot op te vrolijken. Voorwaarde was om wanddecoratie te hebben die origineel was en ook kon bevestigd worden zonder de spiksplinternieuwe muur te beschadigen. Dat vonden we allemaal in de wanddecoratie van IXXI. Wat het nog meer bijzonder maakt, is het feit dat je deze wanddecoratie zelf kan ontwerpen door je eigen foto’s in te sturen. Dat deden we dan ook.
IXXI wanddecoratie bestaat uit kaarten en koppelstukjes die eindeloze mogelijkheden heeft in beeld, vorm en formaat. Betaalbaar Dutch Design!

Het IXXI verhaal

In de zomer van 2010 ontwikkelden drie Nederlandse ontwerpers (Roel Vaessen, Paulien Berendsen en Eric Sloot) een compleet nieuw concept voor wanddecoratie. Ontstaan vanuit een project voor de Provincie Noord-Brabant, bedachten ze een innovatief koppelkruisje om 17.000 ansichtkaarten aan elkaar te koppelen tot presentatie stand. Na positieve feedback en een nominatie voor de Dutch Design Awards, besloten ze het nieuwe koppelsysteem door te ontwikkelen tot een veelzijdig en flexibel consumentenproduct. Aangezien ontwerpers Paulien, Eric en Roel ook bevriend én buren waren, werd aan de vuurkorf het hele concept tot in alle details uitgedacht.
In september van datzelfde jaar is de website online gegaan. Een creatief platform waar consumenten aan de slag kunnen met foto’s om een eigen, persoonlijke collage of vergroting te maken. Daarnaast wilden de ontwerpers graag een inspirerende collectie van beelden bieden, waarmee design en kunst voor een groot publiek toegankelijk zou worden. Het Rijksmuseum haakte aan en al snel volgden vele musea, topmerken, fotografen en designers van over de hele wereld.

Let’s IXXI the world

IXXI wordt volledig geproduceerd in Nederland. Met partners als HP & Agfa worden de IXXIs geprint op Synaps; een hoogwaardig synthetisch materiaal dat watervast, UV bestendig en scheurvast is. Met een bevlogen team wordt elke IXXI duurzaam en met de grootste zorg op maat gemaakt. Compact verpakt worden IXXI’s inmiddels wereldwijd verstuurd.

Het resultaat

Onze zoon zocht enkele foto’s bij elkaar van zijn vrienden en familie en stuurde deze in. Enkele dagen later kreeg hij een compact pakketje thuis en in een mum van tijd hing de wanddecoratie aan de muur. Je kan ook een keuze maken uit de collectie van IXXI zelf.

Hoe hang je de IXXI aan de muur?

Bekijk onderstaande filmpje voor instructies!

Meer informatie

IXXI

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!