kibbelingbeslag

Ga thuis aan de slag met Jean sur Mer kibbelingbeslag

Jean sur Mer, één van de pioniers in foodtruckland, serveert eerlijke, duurzame, seizoensgebonden visgerechten uit originele trucks. De klassieker op zijn menu is kraakverse krokante kibbeling. En om die lekkere kibbeling ook thuis te kunnen bereiden, lanceert de foodtruck zijn eigen kibbelingbeslag.

Jean sur Mer stond aan de wieg van de foodtruckhype met zijn Original Seafood Trucks. Het verhaal startte voor Jean sur Mer in 2010 met een oude authentieke caravan uit 1974 die in een leuk ouderwets strandcabinejasje werd gestoken. De retrocaravan kreeg er twee broertjes bij, twee ziekenwagens uit het leger uit de jaren ‘80. Die werden omgetoverd tot hyper-uitgeruste mobiele keukens. Al snel groeide het bedrijfje uit tot een hip seafoodtruck cateringbedrijf.

Kibbelingen

Primeur op de Belgische markt: authentieke kibbeling maken met een witvis die je zelf uitkiest

Kibbeling is al sinds de negentiende eeuw de Nederlandse vissnack bij uitstek. Het is een snack die bestaat uit stukjes witvis die in een beslag worden gewenteld en daarna gefrituurd. Kibbeling werd vroeger gemaakt van kabeljauwwangen. Maar tegenwoordig wordt kibbeling met allerlei witte vissoorten bereid zoals kabeljauw, wijting, pladijs en koolvis. Je kan voor kibbeling een haasje gebruiken, maar evengoed een buik- of staartstuk van grote vissen. Zakjes kibbelingbeslag om thuis authentieke kibbeling te bereiden zijn een primeur voor de Belgische markt.

We kregen vaak de vraag van klanten of we hen ongebakken kibbeling konden meegeven opdat ze het thuis op een moment naar keuze zouden kunnen frituren. Daarom kwamen we op het idee om een product te lanceren waarmee mensen thuis zelf lekkere, verse kibbeling kunnen maken. We analyseerden de markt en kwamen tot de vaststelling dat kibbelingbeslag om thuis kibbeling te maken nog niet bestaat in ons land. Het duurde een tijdje voor we het perfecte recept hadden gevonden, maar het resultaat is zeer geslaagd.

Jan Kegels

Oprichter van Jean sur Mer

Verkooppunten

Om het kibbelingbeslag te vermarkten ging Jean sur Mer in zee met Evlier, een kruidenspecialist uit Schoten met 70 jaar ervaring in het malen en mengen van kruiden en specerijen. Jean sur Mer kibbelingbeslag zal te vinden zijn in kruidenierszaken, vishandels, beenhouwers, speciaalzaken en in de betere hengelsportzaken. En ook vanuit zijn foodtruck en op zijn website  zal Jean sur Mer zijn kibbelingbeslag aanbieden. De prijs per zakje kibbelingbeslag is €2,00. Hiermee kan 400 à 450 gram vis worden bereid.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!