In het najaar van 2019 opent beloftevolle, jonge chef-kok Matthijs Mannaerts zijn eigen restaurant in Hoogboom in Kapellen. Het restaurant zal gastronomische, verfijnde en pure gerechten serveren in een huislijke, intieme sfeer met Scandinavische toets. Hemmat is immers Zweeds voor ‘thuis eten’. “We willen de sfeer creëren die mensen ook thuis beleven, namelijk je op je gemak voelen. We werken met 16 couverts, een open keuken en Scandinavisch interieur.” 

Herkomst van producten belangrijk
De jonge chef-kok zal in zijn restaurant voornamelijk met duurzame, biologische en seizoensgebonden producten werken: noordzeevis, vlees rechtstreeks van de hoeve, biologische groenten en een eigen kruidentuin. “We willen de keten zo kort mogelijk houden en lokale producten kopen. Op die manier proberen we ons steentje bij te dragen om de CO2-uitstoot te verminderen”, vertelt Matthijs. “We werken bewust veel met vis en er zal standaard een vegetarische menu beschikbaar zijn.”
Duurzame voedselconsumptie zit in Vlaanderen in de lift.* En dat kan Matthijs alleen maar aanmoedigen. “Vlamingen hebben meer en meer aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en de herkomst van producten. Waarom zouden we geïmporteerde vis of fruit kopen als er in ons land zoveel lekkere producten beschikbaar zijn?”, aldus Matthijs.

.We willen de sfeer creëren die mensen ook thuis beleven, namelijk je op je gemak voelen. We werken met 16 couverts, een open keuken en Scandinavisch interieur.” Tot de opening kan je Matthijs inhuren als chef-kok aan huis.

Geen typische restaurantsfeer
Matthijs Mannaerts (25) is een beloftevolle jonge chef-kok die ervaring op deed bij sterrenrestaurants als de Pastorale en L’épicerie du Cirque en werkte als sous-chef in het gerenommeerde La Rosa in Edegem. 2019 wordt het jaar waarin zijn droom werkelijkheid wordt, zijn eigen restaurant uitbaten: Hemmat. Hemmat wordt een gastronomisch, kleinschalig restaurant met een verfijnde keuken. Matthijs houdt het namelijk bewust kleinschalig met 16 couverts. Op die manier wil hij klanten de aandacht geven die ze verdienen. Matthijs kookt in een open keuken en presenteert zelf zijn creaties aan de klanten. Zijn vrouw Charlotte zorgt voor een attent ontvangst. Hemmat grenst aan de woning van het koppel, maar blijft een aparte entiteit. “We willen een huislijke sfeer creëren, niet de typische restaurantsfeer. Klanten moeten zich op hun gemak voelen en voldoende ruimte hebben. Horeca op kleinschalig niveau in een gezellige sfeer is in mijn ogen de toekomst van de horeca”, vertelt Matthijs Mannaerts.

Matthijs heeft zijn eigen, moderne stijl, geïnspireerd op de Scandinavische keuken. Hij houdt van pure smaken, zonder al te veel tierlantijntjes. Zo zal je er kunnen genieten van Franse coquille met raap, appelazijn en dennenboter of pieterman met koolrabi, gefermenteerde daikon en bieslook.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!