Het gaat hard voor de Gentse toppatissier Joost Arijs (29).

Amper drie jaar nadat hij samen met zijn vriendin Elke De Baerdemaeker (27) zijn eerste zaak opende in Gent, breiden ze nu uit naar Antwerpen. Vanaf maart zullen de superpopulaire Arijs-macarons en -pralines ook verkrijgbaar zijn in hun gloednieuwe winkel op de Theodoor Van Rijswijckplaats

“Onze winkel in Gent draait zo goed en er is zoveel vraag naar onze patisserie vanuit heel Vlaanderen, dat we aan uitbreiding toe waren,” verklaart Arijs, die in 2012 door Gault&Millau verkozen werd tot ‘Beste Patissier van België’. “En dan was Antwerpen voor ons een logische keuze. Centraal gelegen, hip, jong en trendy: past perfect bij onze producten en stijl.”

Chocolade en macarons

In Antwerpen zet Arijs dezelfde flair door als in Gent: ook een strakke inrichting en dezelfde typerende zoetigheden. “Alleen zal er geen patisserie verkrijgbaar zijn. De winkel is immers iets kleiner, dus focussen we meer op chocolade en macarons”, legt de patissier uit. “De producten zullen onze typische moderne look hebben en onze lekkere zoetzuur-contrasten.”

Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft Joost Arijs al een indrukwekkend palmares. Hij werkte voor de bekende patissier Marc Ducobu en was jarenlang chef-patissier van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve. Ook vriendin Elke is geen onbekende in de patisseriewereld. Zij leerde het vak bij toppatissiers als Mahieu en Noppe. “Maar onze grote droom was om zelf een patisserie – en chocoladezaak te starten. Dat onze producten zo in de smaak vallen dat we zelfs al een tweede winkel kunnen openen, is echt super”, zegt Joost.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!