Dat we zot zijn van Zwitserland en logischerwijze dus ook van zijn gastronomie weet onze actieve volger al langer. Gerechten met Zwitserse producten komen hier dan ook regelmatig op tafel: Raclette, kaasfondue, Grison,…We voelen ons dan eventjes ter plaatse.
En als we “all the way” gaan, ontbreken een rood vlaggetje of een poster van een alpenhoorn niet. Zelfs de Zwitserse muziek wordt opgezet en sinds kort luisteren we naar een Zwitserse radiozender, al was het maar om in de sfeer te blijven. Meersmaak was dan ook meer dan verrast te mogen aanschuiven voor de perslunch van Kaas uit Zwitserland bij Rob The Gourmet’s Market in Brussel.

Zwitserland telt tal van kwaliteitskazen, soms gekend, soms niet, die allemaal in een bepaalde streek of regio gemaakt worden. Denk maar aan Tilsiter, Gruyère, Emmentaler,…De zuivelproductie bedraagt jaarlijks 3,8 miljard liter, waarvan 80% wordt verwerkt tot kaas, boter, room en yoghurt.
Alle Zwitserse zuivelproducten voldoen aan strenge eisen. De kazen zijn daar het beste voorbeeld van met de vele ‘appellations’ en kwaliteitslabels. Geen wonder dat in Zwitserland, een democratisch land bij uitstek waar altijd wel over een en ander wordt gestemd, de kaas koning is! (bron: Kaas uit Zwitserland)
Kaas uit Zwitserland maakt er een erezaak van kazen uitgebreid in de kijker te zetten en te promoten via o.a. hun website.
Lunchen deden we met stijl in het restaurant van Rob The Gourmet’s Market. Al de gerechten, tot aan het dessert toe zijn met Zwitserse kazen bereid.

Wie zelf een recept met Zwitsere kaas wil bereiden, kan inspiratie opdoen op de website Kaas uit Zwitserland. Per gerecht, kaassoort of seizoen kan je recepten terugvinden.
Bij Rob kijk je je ogen uit. Naast een grote (delicatessen) supermarkt met een zuivelafdeling, slagerij, afdeling fruit en groenten,…kan je er ook terecht voor kookateliers, een diner, traiteurdienst en wijnen. Denk je een bepaald ingrediënt nergens te kunnen vinden, is dit mogelijks the place to be. Wij hadden er alleszins geen genoeg van en smulden dit weekend van een Zwitserse kaasfondue met Le Gruyère en Vacherin Fribourgeois….in een echte Zwitserse caquelon, uiteraard!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!