Voor de verjaardag van de zoon enkele dagen geleden waren we op zoek naar een leuk en lekker alternatief voor een BBQ. Het zonnige weer van de laatste dagen, dwongen ons richting BBQ maar laat ons eerlijk zijn: 7 dagen BBQ en we hadden het er een beetje mee gehad.
Het belooft een dag met meer dan zuiderse temperaturen te worden. Ondanks dat warme weer hebben we zin in kaas. En als we dan voor kaas gaan, moet het kwaliteitsvol en lekker zijn.
Een artikel in Culinaire AMBIANCE over kaashandel Schoonvliet zit ons ergens ver in het geheugen en na wat opzoekingswerk op internet komen we op het juiste adres. Een telefoontje op de sluitingsdag met de vraag of men niet op vakantie is, wordt vriendelijk beantwoord, waardoor we vermoeden met mensen met een passie voor hun zaak en product te maken te hebben.
Daags nadien wordt dat nogmaals bevestigd als we als complete leken de kaastoog bestuderen en vakkundig begeleid worden naar een gevarieerd en zomers assortiment kaas. Na een stuk Pomerol, kaas uit de Savoie, schaap uit Veere en ander lekkers vragen we naar een Zwiterse kaas. We krijgen een originele versie van kaas in krulvorm (Tête de Moine) , prachtig om te serveren en perfect van smaak. Nadat ik onze passie voor Zwitserland bekend maak, krijgen we op de koop toe nog een boek met heerlijke Zwitserse kaasrecepten mee naar huis. Onze middag is geslaagd. Hier komen we zeker terug!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!