Naast het kiezen van de taart op een verjaardag is het ook geen sinecure om de feestmaaltijd te bepalen. Drukte alom maakt dat we kiezen voor een kaasschotel. Maar niet zomaar eentje.
Met een artikel van Ambiance in het achterhoofd trekken we naar Kaashandel Vervloet in Antwerpen. En niets blijkt minder waar…
We laten ons in de winkel adviseren en krijgen per kaassoort de keuze uit drie mogelijkheden. We kennen niets van kazen maar komen buiten met het gevoel de slag van ons leven gedaan te hebben. Zelfs de zoon, die gruwelt bij het idee alleen al, besluit die avond gezellig mee kaas te verorberen. Hij koos de pittige Munster. Je moet niet vragen. Bij elke kaas kregen we uitleg over de herkomst en de smaak. Verder kozen we onder meer Achelse Blauwe (een kaas die in 2009 te Lyon ging lopen met de wereldtitel in de categorie ‘Presentatie van een originele kaas’), La trappe aux noix (uit de Périgord), Chaource (uit Champagne-Ardennen), Livarot, L’Etivaz (Zwitserland),…We krijgen als laatste de tip mee om de kaas minstens een uur voordien uit de ijskast te halen. Vergezeld van een lekkere rode wijn, noten en leuke tafelgenoten wordt het een verjaardag om niet te vergeten. En ons zien ze zeker terug bij Kaashandel Vervloet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!