Toen ik van de vis aan het smullen was, dacht ik: “Volgende keer de kruiden eens vervangen door zongedroogd tomaatjes en garneren met zwarte olijven.”
Dat kan niet slecht zijn.
Voor 3 personen:
- verse kruiden (kervel, tijm, basilicum, peterselie)
- 1 stengeltje pijpajuin
- 1 citroen
- 100 ml olijfolie
- 700 g kabeljauwhaasje
- peper en zout
- Reinig de kruiden en verwijder de steeltjes.
- Snij het pijpajuintje in stukjes.
- Voeg alles bij de olijfolie.
- Kruid met peper en zout, pers er wat citroensap bij, mix met de staafmixer.
- Schik de vis in een vuurvaste schotel en overgiet met de kruidenolie.
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Zet de schaal in de oven en laat in ca. 14 minuten gaar worden (afhankelijk hoe dik de stukken zijn).
- Serveer met partjes citroen.
Lekker met gekookte aardappelen of gebakken krielaardappeltjes !