– 500 g bloem
– 1 zakje gist voor 500 g bloem
– snuifje zout
– 50 g suiker
– paar druppeltjes vanille-aroma
– 1/2 flesje Oetker citroen-aroma
– 2 eieren
– 15 cl melk
– 200 g zachte boter
– 100 g gezeefde bloem
– 150 g rozijnen
– poedersuiker
– Zeef 375 g bloem en meng er de gist goed door.
– Maak in het midden een kuiltje, doe er wat zout, de suiker, wat druppeltjes vanille, het citroen-aroma, de eieren en de melk in.
– Kneed de ingrediënten.
– Kneed er nu de rest van de bloem door (125 g).
– Laat het 15 minuten op een warme plaats rijzen.
– Meng de zachte boter en de 100 g gezeefde bloem door elkaar en kneed het door het gerezen deeg.
– Laat het deeg opnieuw 15 minuten rijzen.
– Meng er nu de rozijnen en de amandelen door.
– Halveer het deeg en vorm van elke portie een stol.
– Leg de kerstbroden op een bakplaat met bakpapier.
– laat ze nog ca. 20 minuten rijzen.
– Verwarm de oven voor op 180°C.
– Bak de broden af in ca. 50 minuten.
– Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.