Voor 2 personen
- 1 kipfilet
- 2 koffielepels tomatenpuree
- 1 ajuin in ringen
- 1 teentje knoflook zeer fijn versnippert
- 125 g kastanje champignons in schijfjes
- 25 cl droge witte wijn
- 1/4 koffielepel gedroogde rozemarijn
- 1/2 koffielepel gedroogde oregano
- 1 groene paprika in blokjes.
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
- olijfolie
- peper en zout
- Snijd de kipfilet in kleinere stukken. (per halve filet in 4 à 5 stukken).
- Kruid de kip met peper en zout, en bak ze aan beide kanten even aan in een pan met olijfolie.
- Verwijder de kip uit de pan en zet ze apart.
- Doe een scheutje olijfolie in de zelfde pan en bak de ajuin in ca. 5 minuten goudbruin, voeg de champignons en paprika toe bak nog even mee.
- Roer de tomatenpuree onder de ajuin en laat 2 minuten (zachtjes) bakken.
- Giet er de wijn bij en laat een minuutje of 4 koken.
- Giet er het blik gepelde tomaten in stukjes bij, kruid met rozemarijn en oregano.
- Doe een deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Roer af en toe om.
- Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met pasta of rijst!