Voor 2 personen

  • 1 kipfilet
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 1 ajuin in ringen
  • 1 teentje knoflook zeer fijn versnippert
  • 125 g kastanje champignons in schijfjes
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1/4 koffielepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 groene paprika in blokjes.
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Snijd de kipfilet in kleinere stukken. (per halve filet in 4 à 5 stukken).
  2. Kruid de kip met peper en zout, en bak ze aan beide kanten even aan in een pan met olijfolie.
  3.  Verwijder de kip uit de pan en zet ze apart.
  4. Doe een scheutje olijfolie in de zelfde pan en bak de ajuin in ca. 5 minuten goudbruin, voeg de champignons en paprika toe bak nog even mee.
  5. Roer de tomatenpuree onder de ajuin en laat 2 minuten (zachtjes) bakken.
  6. Giet er de wijn bij en laat een minuutje of 4 koken.
  7. Giet er het blik gepelde tomaten in stukjes bij, kruid met rozemarijn en oregano.
  8. Doe een deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Roer af en toe om.
  9. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker met pasta of rijst!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!