Voor 2 à 3 personen:

  • 500 g kip (filet, stoofvlees)
  • Een handvol kenia-boontjes
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1 ajuin grof gesneden
  • Een handvol cashewnoten
  • 1 wortel in schijfjes
  • 1 teentje look fijn gesneden
  • 1 1/2 eetlepel zwarte bonensaus
  • 60 ml water
  • 1/2 koffielepel maïzena
  • lichte sojasaus
  • hot chiliesaus
  • arachideolie
  1. Snijd de kip in reepjes.
  2. Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof.
  3. Meng er een scheutje sojasaus, hot chiliesaus en de look onder.
  4. Kuis de boontjes en kook 4 minuten in gezouten water.
  5. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  6. Los de zwarte bonensaus en maïzena op in het water.
  7. Roerbak de groenten 2 minuten in een scheutje arachideolie, haal ze uit de pan.
  8. Bak de kip gaar.
  9. Voeg de groenten en de cashewnoten aan de kip toe.
  10. Giet er het zwarte bonensausmengsel bij.
  11. Warm nog even goed door.

Lekker met nasi goreng!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!