Ik gebruik graag noedels van het merk Hakubaku o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn.
- 300 g kip (in blokjes)
- 300 g Udon noedels
- 150 ml sinaasappelsap
- 100 ml sweet chilisaus
- 100 g witte kool (fijn gesneden)
- 1/2 rode en gele paprika (in reepjes of blokjes)
- currypoeder
- zout
- maïsolie
- Meng de chilisaus en het sinaasappelsap onder mekaar.
- Kruid de kipblokjes met currypoeder en zout.
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Meng er een paar druppeltjes maïsolie onder.
- Breng een pot met ruim water aan de kook.
- Giet een scheutje olie in een wok of pan en bak de kip even aan.
- Voeg er de witte kool en paprika bij en roerbak een 3-tal minuten.
- Giet er de sinaasappelsaus onder en warm nog even goed door.
- Warm ondertussen de noedels 1 minuut in het kokende water.
- Giet de noedels af en meng ze onder het mengsel.