Udon noedels met kip en pittige appelsiensaus

Ik gebruik graag noedels van het merk Hakubaku o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn‎.

  • 300 g kip (in blokjes)
  • 300 g Udon noedels
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 100 ml sweet chilisaus
  • 100 g witte kool (fijn gesneden)
  • 1/2 rode en gele paprika (in reepjes of blokjes)
  • currypoeder
  • zout
  • maïsolie
  1. Meng de chilisaus en het sinaasappelsap onder mekaar.
  2. Kruid de kipblokjes met currypoeder en zout.
  3. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Giet af en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  5. Meng er een paar druppeltjes maïsolie onder.
  6. Breng een pot met ruim water aan de kook.
  7. Giet een scheutje olie in een wok of pan en bak de kip even aan.
  8. Voeg er de witte kool en paprika bij en roerbak een 3-tal minuten.
  9. Giet er de sinaasappelsaus onder en warm nog even goed door.
  10. Warm ondertussen de noedels 1 minuut in het kokende water.
  11. Giet de noedels af en meng ze onder het mengsel.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!