Wat kan je doen met een restje kip met provençaalse groenten? Ik deed er wat schijfjes zwanworst een scheutje BBQ-saus Sweet & Spicy (Oil&Vinegar) bij. Ik heb wat korte pasta gekookt en dan de saus eronder gemengd. Lekker!
Ingrediënten:
- 500 gkipfilet (in reepjes)
- 1/2courgette (in blokjes)
- 1/2rode en gele paprika (in stukjes)
- een 5-talParijse champignons (in 4 gesneden)
- 1ajuin
- 1teentje look
- 200 mltomatenpassata
- zout en peper
- paprikapoeder
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
Bereiding:
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipreepjes aan.
- Kruid ze met zout, peper en paprikapoeder.
- Haal de kipreepjes uit de pan en zet even opzij.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en stoof de groenten een 5-tal minuten.
- Kruid de groenten met zout, peper en provençaalse kruiden.
- Voeg de tomatenpassata toe.
- Doe er eveneens de kip terug bij.
- Laat even sudderen.
- Kruid indien nodig nog wat bij met peper en zout.
Lekker met rijst, pasta, gebakken aardappelen… !