Voor 2 personen:

– 1 kipfilet
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 ajuin
– 2 cm verse gember (geschild en zeer fijn gesneden)
– 200 ml water
– 2 g bouillonblokje (kip)
– 1 eetlepel azijn
– 4 eetlepels ketchup
– beetje tomatenpuree voor de kleur
– blikje fruitcocktail op siroop 225 g
– koffielepel ketjap (verkrijgbaar bij Colruyt)
– 1 koffielepel aardappelzetmeel
– maïsolie
– mespuntje chilipoeder

Kuis de groenten en snijd in stukjes. Snijd de kip in blokjes.
Bak de groenten in wat maïsolie zonder kleuren. Voeg het water, azijn, ketchup, siroop van de fruitcocktail (maar het fruit zelf nog niet), beetje tomatenpuree, 2 g bouillonblokje en ketjap toe. Breng aan de kook en laat even zachtjes sudderen.Kruid met het chilipoeder, los het aardappelzetmeel op in een beetje water en bind er de saus mee. Laat nog even zachtjes koken en voeg een eetlepel fruit toe. Bak de kip gaar in een scheutje maïsolie. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de saus.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!