Voor 3 personen:

De uitgebeende kippenbout haal ik op de markt aan het kippenkraam. Je kan eventueel kippenfilet gebruiken maar het resultaat zal niet hetzelfde zijn.

  • 500 gr uitgebeende kippenbout
  • 2 koffielepels maïszetmeel
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 2 teentjes look (versnipperd)
  • 4 g verse fijn gesneden gember
  • 2 grote sjalotten in stukjes
  • 2 koffielepels sherry
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie
  • 1 koffielepel lichte sojasaus
  • 1 koffielepel hot chilisaus
  • 2 koffielepels kristalsuiker
  • 50 g ongebrande ashewnoten
  • peper en zout
  1. Snijd de kip in blokjes, kruid met peper en zout en meng er het maïszetmeel onder.
  2. Laat even rusten.
  3. Doe de olie in een pan of wok en roerbak er de kip, look en gember in.
  4. Voeg sherry, lichte sojasaus, kristalsuiker, hot chilisaus, sjalotten en paprika toe.
  5. Roerbak een 5-tal minuten.
  6. Proef en kruid eventueel bij met lichte sojasaus.
  7. Meng er de noten onder.
  8. Serveer met rijst.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!