In dit recept gebruik ik poeder van een bijzondere peper. Piment d’Espelette is een peper uit het stadje Espelette (Frankrijk). Heb je geen Piment d’Espelette? Dan kan je dit vervangen door chilipoeder, tabasco, sambal,… Pas dan wel de hoeveelheid aan! De peper geeft een unieke smaak aan dit recept.

Voor het marineren van de kip

Ingrediënten
  • 500 g kipfilet (in reepjes)
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 15 g gember (fijngehakt)
  • ½ koffielepel piment d’espelette
  • ½ koffielepel paprikapoeder
  • 5 g zout
  • 1 koffielepel maïs-of arachideolie
Bereiding
  1. Meng al de ingrediënten onder de kip.
  2. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Voor de saus en de afwerking

Ingrediënten
  • 600 g romatomaten (in grove stukken)
  • 100 g ajuin (versnipperd)
  • 150 ml water
  • 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
  • 60 g cashewnoten
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • ½ koffielepel Garam Masala kruiden
  • 1 koffielepel Piment d’Espelette
  • 1 koffielepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels room
  • 1 eetlepel kokosolie of maïsolie
Bereiding
  1. Doe de olie in de pan en bak de kip juist gaar.
  2. Doe de kip uit de pan en zet even opzij.
  3. Doe indien nodig nog een beetje olie in dezelfde pan.
  4. Voeg de ajuin toe en bak deze glazig.
  5. Doe er de tomaten en het water bij.
  6. Voeg er de cashewnoten, paprikapoeder, Garam Masala, Piment d’Espelette, zout, suiker en de witte wijnazijn aan toe.
  7. Laat een 10-tal minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe.
  8. Mix de saus met een staafmixer of een geschikte blender zeer fijn.
  9. Giet de saus door een fijne zeef (duw de saus met een lepel door de zeef).
  10. Doe de saus terug in de pan en meng er de room onder.
  11. Meng eveneens de kip onder de saus en laat nog even doorwarmen.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!