Voor 4 personen:

  • 2 kipfilets 
  • 1/2 rode en groene paprika (in blokjes)
  • 1/2 ajuin in grove stukken
  • 1 wortel in schijfjes
  • 3 g verse verse gember fijngehakt
  • klein blikje ananasstukjes op sap zonder suiker (ca. 230g) 
  • klein blikje bamboescheuten (ca. 230g)
  • chinese kookwijn
  • lichte sojasaus
  • witte wijnazijn
  • suiker
  • hot chilisaus
  • bouillonblokje (kip)
  • zout
  • arachideolie
  • water
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel
  1. Meng in een kom met een klopper 130 ml water, 65 ml ananassap, 1 koffielepel tomatenpuree, 1/2 koffielepel chilisaus, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels Chinese kookwijn, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels witte wijnazijn en een verkruimeld bouillonblokje. 
  2. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Kruid met zout. 
  4. Bak de kip in een scheut arachideolie goudbruin.
  5. Haal de kip uit de pan.
  6. Bak de wortel, paprika, ajuin en gember even op. 
  7. Voeg indien nodig wat arachideolie toe.
  8. Voeg de kip + 70 g ananasblokjes + 70 g bamboescheuten terug bij de groenten.
  9. Voeg mengsel met ananassap toe. 
  10. Breng aan de kook.
  11. Los het aardappelzetmeel op in een beetje water en bind er de saus mee.

Lekker met rijst!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!