Dit gerecht is gebaseerd op een recept van Khoan Vong. Een chef met een take away in Hull. De overschot van de zoetzure basissaus kan je perfect in porties invriezen voor later gebruik.

Voor de basissaus

  • 650 ml water
  • 2 gepelde ajuinen (in schijfjes gesneden)
  • 1/4 citroen met schil (gewassen en in schijfjes gesneden)
  • 1/2 appelsien met schil (gewassen en in schijfjes gesneden)
  • 1/2 gewassen appel met schil (klokhuis verwijderen en in schijfjes gesneden)
  • 1 wortel met schil (in stukjes)
  • 250 ml witte wijnazijn
  • 250 g suiker
  • 100 g tomatenpuree
  • 20 ml worcestersaus
  • rode voedingskleurstof (facultatief)
  1. Doe het water in een ruime pot.
  2. Voeg er de citroen, appelsien, appel, ajuin, wortel, worcestersaus, suiker en tomatenpuree bij.
  3. Breng aan de kook.
  4. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  5. Giet het kookvocht door een zeef.
  6. Voeg eventueel een mespuntje rode voedingskleurstof toe.

Voor het gerecht

  • 700 g kippenblokjes
  • zout
  • peper
  • geroosterde sesamolie
  • 1 groene paprika (in stukjes)
  • 1 geschilde wortel (in dunne schijfjes)
  • 1 potje bamboescheuten(190g)
  • 1 blikje ananas (230 gin stukjes)
  • 1 ajuin (in stukjes)
  • 65 g cashewnoten
  • mespuntje vetsin (facultatief)
  • 350 ml van de basissaus
  • arachideolie
  • 7 g aardappelzetmeel
  1. Kruid de kip met zout en peper en meng er een scheut sesamolie onder.
  2. Rooster de cashewnoten in een anti-aanbakpan zonder vetstof. 
  3. Schud regelmatig op om aanbranden te voorkomen.
  4. Doe een scheutje arachideolie in een anti-aanbakpan en bak de kip juist gaar.
  5. Verwijder de kip uit de pan en zet even opzij.
  6. Giet een scheutje arachideolie in de pan indien nodig en roerbak de paprika, ajuin en wortel.
  7. Meng eventueel het mespuntje vetsin onder de basissaus.
  8. Meng de kip onder de groenten.
  9. Giet er 350mlvan de  basissaus bij.
  10. Laat alles even opkoken.
  11. Meng er de cashewnoten en de bamboescheuten onder.
  12. Los het aardappelzetmeel op in 20 ml koud water.
  13. Bind er de de saus mee. Begin beetje per beetje.
  14. Proef en breng het gerecht indien nodig op smaak met zout.

Lekker met rijst!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!