Voor 3 à 4 personen:

  • 600 g kipfilet
  • 1 groot blik ananas op sap (zonder suiker – 10 schijven)
  • 1 sjalot of 1/2 ajuin (versnipperd)
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • 2 koffielepels currypoeder
  • 2 koffielepels suiker
  • 2 stengeltjes lente-ui (versnipperd)
  • sojasaus
  • 1 koffielepeltje aardappelzetmeel
  • paprikapoeder
  • zout
  • arachideolie
  1. Snijd de kip in reepjes.
  2. Kruid de reepjes met zout en paprikapoeder.
  3. Doe een scheutje olie in een pan en bak de ajuin en de kip even aan.
  4. Giet 150 ml ananassap (van het blik) en 200 ml water bij.
  5. Voeg eveneens het currypoeder, suiker en het 1/2 bouillonblokje toe.
  6. Laat alles even koken en roer een paar keer om.
  7. Los het aardappelzetmeel op in een beetje water.
  8. Bind de saus (je hebt denkelijk niet alles nodig).
  9. Snijd de ananas in stukjes en meng samen met ui onder de saus.
  10. Proef en voeg eventueel nog een wat sojasaus toe.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!