Voor 3 à 4 personen:
- 600 g kipfilet
- 1 groot blik ananas op sap (zonder suiker – 10 schijven)
- 1 sjalot of 1/2 ajuin (versnipperd)
- 1/2 bouillonblokje (kip)
- 2 koffielepels currypoeder
- 2 koffielepels suiker
- 2 stengeltjes lente-ui (versnipperd)
- sojasaus
- 1 koffielepeltje aardappelzetmeel
- paprikapoeder
- zout
- arachideolie
- Snijd de kip in reepjes.
- Kruid de reepjes met zout en paprikapoeder.
- Doe een scheutje olie in een pan en bak de ajuin en de kip even aan.
- Giet 150 ml ananassap (van het blik) en 200 ml water bij.
- Voeg eveneens het currypoeder, suiker en het 1/2 bouillonblokje toe.
- Laat alles even koken en roer een paar keer om.
- Los het aardappelzetmeel op in een beetje water.
- Bind de saus (je hebt denkelijk niet alles nodig).
- Snijd de ananas in stukjes en meng samen met ui onder de saus.
- Proef en voeg eventueel nog een wat sojasaus toe.