schaub lorenz koelkast BORDEAUX

Een koelkast kopen, geen eenvoudige opdracht.

Een koelkast kopen is vandaag de dag geen eenvoudige opdracht. Want naast een handige en zuinige koelkast moet deze ook stijlvol zijn. Designers halen alles uit de kast om een knap ontwerp te combineren met praktische koelers. Schaub Lorenz geeft enkele tips om de perfecte koelkast te vinden.

Soorten & modellen

Alles begint met de keuze tussen een inbouw- of vrijstaande koelkast. Een ingebouwde koelkast gaat volledig op in het interieur van de keuken met een groot samenhangend geheel als gevolg. Een vrijstaande koelkast kan dan weer een ware eyecatcher vormen, die de keuken die laatste finishing touch geeft. Geen eenvoudig begin dus, maar eens deze beslissing genomen, kan het vergelijken van de details echt beginnen.

De belangrijkste functie van een ijskast is en blijft voeding bewaren, de efficiëntie is dus een van de meest doorslaggevende factoren. Hoe groot moet de koelkast zijn? Hoeveel lades zijn nodig om alles optimaal te bewaren? Maar ook het geluidsniveau is de moeite waard om te bekijken. Vooral bij het openen van de deur mag het geluid niet overheersen.

Bovendien zijn er ook verschillende koelsystemen. Zo wordt onderscheid gemaakt tussen statische of dynamische koeling. Ook de No Frost technologie is tegenwoordig zeer populair. Bij statische koeling ontstaan er verschillende temperatuurzones in de koelkast, dat maakt het mogelijk diverse voedingsmiddelen te bewaren op aparte temperatuur. Vlees mag bijvoorbeeld koeler bewaard worden dan kaas. Een tweede manier van koelen is de dynamische koeling. Hier wordt de luchtvochtigheid en de temperatuur gelijkmatig verdeeld. Waar de consument zijn voeding precies legt, maakt dus niet uit. Als laatste bestaat er de No Frost technologie, waar ook enkele Schaub Lorenz koelkasten mee zijn uitgerust. Net als bij dynamische koeling wordt de kast op homogene wijze gekoeld. Het verschil is dat het vocht gereduceerd wordt, waardoor de koelkast nooit handmatig ontdooid dient te worden. Een handig extraatje!

Energie

Duurzame energie kent een steeds prominentere plek binnen onze samenleving. Koelkasten die energie vreten zijn dus voor goed voltooid verleden tijd. Koelkasten variëren in energieklasse van A++ tot C, waarbij A++ het zuinigste is. A++ zal in aankoop duurder uitkomen, maar de kosten die je nadien bespaart op energie zijn deze meerkost meer dan waard. De koelkasten van Schaub Lorenz beschikken allemaal over de energie efficiëntie A+ of A++.

Esthetiek

Onze keuze wordt ook sterk ondersteund door het design. Tegenwoordig brengen we ontzettend veel tijd door in onze keuken, deze moet dus stijlvol en gezellig ingericht worden. Daarom bieden de ijskasten van Schaub Lorenz ook ons kritisch oog genot. De look van de Schaub Lorenz koelkasten is uniek en retro minded. De koelkasten zijn verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren die je keuken tot leven brengen. Als extraatje kan je op alle Schaub Lorenz koelkasten magneten aanbrengen. Met een trendy retro getinte koelkast en kattebelletjes fleurt elke keuken meteen op. Koken wordt voortaan een plezier!

Bron: Schaub Lorenz

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!