Hare Majesteit de Koningin bracht op 15 maart een bezoek aan het opleidingscentrum van de Callebaut CHOCOLATE ACADEMY™, samen met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en een delegatie van Belgische voedingsbedrijven. Ze deed dat in het kader van het Belgische staatsbezoek aan Canada van 11 tot 17 maart. Na de rondleiding in het opleidingscentrum van de Callebaut CHOCOLATE ACADEMY™ en de chocoladedemonstraties vond er ook het Belgian Food & Gastronomy-event voor de Belgische voedingsindustrie plaats, mede georganiseerd door Flanders Investment & Trade en Fevia, de Federatie van de Belgische Voedingsindustrie. Onder de slogan “Food.be – Small country. Great food” toonden Fevia en de deelnemende voedingsbedrijven aan de aanwezige Canadese aankopers, distributeurs en journalisten dat Belgische voeding en dranken uitblinken in diversiteit, kwaliteit en innovatie.

Belgisch-Canadese praline

Ter ere van haar komst werd aan Hare Majesteit de Koningin een praline voorgesteld, gevuld met Callebaut Belgian chocolate en een ganache van Canadese esdoornsiroop, in de vorm van een kroon. Studenten van het opleidingscentrum van de Callebaut CHOCOLATE ACADEMY™ creëerden ter plaatse ook een pronkstuk voor Pasen, waarbij ze gebruik maakten van verschillende mallen en decoratietechnieken. Chefs Philippe Vancayseele en Christophe Morel stelden tot slot ook een verrassings-chocoladesculptuur in Belgisch thema voor.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!