We krijgen de gelegenheid het ‘Kookboek van Sardinië’ te reviewen. Deze gelegenheid nemen we gretig aan. Naast Zwitserland in al zijn facetten, blijft ook Sardinië in ons hart. Waarom?
In Sardinië vonden onze wittebroodsweken plaats. Uiteraard met niets dan fijne herinneringen: zon, ongerepte stranden, cocktails, scooters, Cagliari, Costa Dei Fiori, maar bovenal een uitstekende keuken. En eerlijk, sindsdien zijn we die specifieke keuken nergens meer tegen gekomen.
Tot we dit kookboek onder de neus kregen. De kaft is al een goede teaser: mooie fotografie en dito layout. Dat zet zich onverminderd voort in de rest van het kookboek. Het feit dat de gerechten bereid zijn door Giovanni Pilu, een chef die vandaag in Australië een sterrenzaak runt, geven de nodige ‘body’ aan de recepten. Hij weet waarover hij spreekt: ‘een Sardijn in hart en nieren’.
Typisch aan de Sardijnse keuken is het gebruik van vis-en schelpdieren aan de kusten en het gebruik van kruiden en groenten in het binnenland.
Het kookboek leest als een zomerse roman. De indeling in de rubrieken brood, groente, vis, kaas en dranken, vlees en gevogelte,… maakt dat alles mooi geordend staat. Elk gerecht wordt haarfijn uitgelegd. Oorsprong, tips en bereidingswijze worden vermeld.
Ik las al enkele maanden geen boek meer maar de persoonlijke touch die Giovanni Pilu eraan geeft, is fantastisch. Het doorbladeren van het kookboek catapulteert me probleemloos naar ons verblijf ter plaatse. Ook voor de lezer die Sardinië niet kent, foodie of kookleek, ongetwijfeld ook een aanrader.
Het doet mij alvast besluiten Sardinië zeker nog eens te bezoeken. Het hotel waar we toendertijd verbleven is een infinity bad met prachtig zicht op zee, rijker. Eens gepensioneerd zie ik me daar wel terug de voetjes onder tafel schuiven. Nu behelp ik me met alle plezier met het ‘Kookboek van Sardinië’. Deze zomer wanen we ons alvast daar, al is het dan op ons eigen terras.

Info:
Kosmos Uitgevers
ISBN: 978-90-215-5366-5
Prijs: € 24,95

Foto: Kookboek van Sardinië
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!