380 gr bosvruchten
50 gr boudoirekes (lange vingers)
80 gr speculaas
200 gr boter
120 gr suiker
snuifje zout
300 gr bloem
2 eetlepels water
Meng de bloem met 120 gr suiker en een snuifje zout. Doe er kleine stukjes koude boter bij (moet koud zijn!). Voeg 2 eetlepels water bij en kneed het deeg, leg het een 1/2 uur afgedekt in de koelkast. Rol 2/3 van het deeg uit tot 5 mm dik in een taartvorm van 28 cm. Zet de vorm afgedekt weg in de koelkast tot de volgende dag.
Verkruimel de speculaas en meng onder het resterende deeg, dek af en zet in de koelkast
Verkruimel nu de lange vingers over het deeg en schik er de bosvruchten over, strooi er 4 eetlepels suiker over, verkruimel er nu als laatste laag de speculaasdeeg over. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200°C af in ca 40 minuten. Let wel op dat de bovenkant niet verbrand. Leg er eventueel het laatste kwartier aluminiumpapier over.tip!
In de colruyt verkopen ze diepgevroren bosvruchten (Ringis) voor een schappelijke prijs.